۹ نکته‌ی مهم برای تهیه‌ی قهوه در خانه که باید بدانید

 ۹ نکته‌ی مهم برای تهیه‌ی قهوه در خانه که باید بدانید

نوشیدن و تهیه قهوه عالی در صبح می‌تواند حال و هوای کل روز شما را خوب کند. اما وقتی کافی‌شاپ‌ها تعطیل هستند، مثل الان که به خاطر پاندمی کرونا گاهی این اتفاق رخ می‌دهد، دیگر نمی‌توانید برای خرید و نوشیدن قهوه روی کافی‌شاپ‌ها حساب کنید. اگر این اتفاق رخ بدهد، ممکن است که خودتان به فکر تهیه‌ی قهوه در منزل بیفتید.

با انجام این کار علاوه بر اینکه می‌توانید در زمان تعطیلی کافی‌شاپ‌ها، قهوه‌ی دلخواه خود را تهیه کنید، به لحاظ مالی هم می‌توانید مقداری پس‌انداز کنید، چون تهیه‌ی قهوه در خانه به مراتب ارزان‌تر است.

انجام دادن این کار از آنچه تصور می‌کنید ساده‌تر است. آنچه ملزم به رعایت آن هستید کارهای ساده‌ای هستند؛ از قبیل نگه‌داری صحیح و درست دانه‌های قهوه، استفاده از فیلترهای مناسب که از ایجاد تلخی یا طعم‌های ناخواسته در قهوه جلوگیری می‌کند و چیزهایی از این دست.

خواه قهوه‌ی صبحانه شما از بهترین دانه‌های کشت شده که خودتان آن‌ها را آسیاب کرده و دم کرده‌اید، تهیه شده باشد، خواه با قهوه‌ی از قبل آسیاب شده و دستگاه قهوه‌ساز؛ رعایت قوانین پایه‌ای که در ادامه آمده به شما کمک می‌کنند که یک فنجان قهوه خوشمزه و دلپذیر تهیه کنید.

فنجان قهوه بی دو دست

سه روش مرسوم و متداول برای تهیه‌ی قهوه در خانه وجود دارد. اولین و محبوب‌ترین روش، استفاده از دستگاه قهوه‌ساز است. روش دوم قهوه ترک با استفاده از جازوه است. روش بعدی هم تهیه‌ی قهوه‌ی فرانسه با استفاده از دستگاه فرنچ پرس است. با این مراحل ساده که در ادامه می‌آید کیفیت قهوه خود را با هر روشی که آن را درست می‌کنید بالاتر ببرید.

قبل از شروع باید بدانید که استفاده از ترازو برای وزن کردن قهوه به مراتب بهتر از استفاده از پیمانه و قاشق است. به این خاطر که اندازه‌گیری دقیق نسبت مواد در تهیه‌ی قهوه باعث افزایش کیفیت چشم‌گیر قهوه می‌شود. برای این منظور می‌توانید از ترازوی آشپزخانه استفاده کنید. در این مقاله ما وزن‌ها را علاوه بر مقیاس ترازو با مقیاس پیمانه و قاشق هم ارائه کرده‌ایم.

بهعنوان یک قاعده‌ی کلی ما حدود ۳۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری) قهوه‌ی آسیاب شده را برای یک لیوان ۲۵۰ گرمی (۲۵۰ میلی‌لیتری) توصیه کرده‌ایم. طبیعتا برای تهیه‌ی ۲ فنجان قهوه، حدود ۶۰ گرم (۴ قاشق غذاخوری) قهوه آسیاب شده لازم است.

با این ۹ قانون ساده که در ادامه می‌آید، می‌توانید هر روز صبح در خانه‌ی خود، یک فنجان قهوه عالی درست کنید.

۱. دانه‌های تازه‌ی قهوه‌ بخرید

دانه‌های قهوه

یقینا بهترین طعم قهوه زمانی حاصل می‌شود که حداکثر چند روز از بو دادن دانه‌های قهوه گذشته باشد. خرید قهوه‌ی بو داده‌ی تازه یا حتی بو دادن آن در منزل توسط خودتان، بهترین راه برای حصول اطمینان از تازگی قهوه است. در خرید قهوه از سوپر‌مارکت‌ها یا هایپر مارکت‌هایی که دانه‌های قهوه را در ظرف بدون درب نگهداری می‌کنند، محتاط باشید. اکسیژن و نور شدید مخرب‌ترین عوامل برای عطر و طعم دانه‌های بو داده‌ی قهوه هستند و باعث ایجاد مزه‌ی‌ تندی در قهوه می‌شوند. بنابراین موقع خرید به شرایط نگهداری قهوه هم دقت کنید.

دانه‌های قهوه که توسط قهوه‌ فروشی‌ها بو داده می‌شوند و سپس در کیسه‌های محکم و در حالت خلأ بسته‌بندی می‌شوند، عموما گزینه‌ی بهتری برای خرید قهوه هستند.

۲. دانه‌های قهوه را تازه نگه دارید

شیشه‌های قهوه

دانه‌های قهوه را همیشه در یک ظرف در ‌دار که هوا امکان ورود به آن را ندارد، نگه‌داری کنید. ظروف شیشه‌ای در دار و ظروف سرامیکی در دار که در قسمت در آن‌ها واشر پلاستیکی وجود دارد، گزینه‌ی مناسبی هستند. قهوه‌ را هیچ گاه در یخچال قرار ندهید. دانه‌های بو داده‌ی قهوه بافتی متخلخل دارند و به سرعت رطوبت و بوی مواد غذایی داخل یخچال را به خود جذب می‌کنند.

درباره‌ی فریز کردن قهوه هم چیزهایی که گفته شد صدق می‌کند و هرگز نباید قهوه را فریز کنید؛ به‌خصوص قهوه‌های بو داده. بهترین شیوه استفاده و نگهداری از قهوه این است که قهوه‌ی لازم برای مصرف ۵ تا ۷ روزتان را برشته و آسیاب کنید و آن را در ظرفی در دار و در دمای اتاق نگهداری کنید.

۳. قهوه‌ی با کیفیت بخرید

بسته‌های قهوه

اگر قهوه‌های ارزان و بسته‌بندی شده موجود در بازار را نادیده‌ بگیریم و فراتر از مارک‌های تجاری قدم بگذاریم متوجه این حقیقت می‌شویم که هر کشور و هر منطقه، قهوه‌ی مخصوص به خود با کیفیت منحصربه‌فردش را دارد که هر کدام قیمت متفاوتی دارند.

در بازار دو نوع دانه‌ی قهوه اصلی وجود دارد؛ عربیکا و روبوستا.

دانه‌های قهوه‌ی عربیکا در حجم گسترده‌تری تولید می‌شوند، طیف طعم وسیع‌تری دارند و به طور کلی به‌عنوان قهوه‌ای خوب شناخته می‌شوند. اگر قصد خرید دانه‌ی قهوه عربیکا را داشتید مطمئن شوید که نوع خالص و ۱۰۰ درصد آن را تهیه می‌کنید.

اگر خرید قهوه‌ی عربیکا با بودجه شما متناسب نیست، به جای آن می‌توانید قهوه‌ی روبوستا تهیه کنید. این قهوه به نسبت ارزان‌تر بوده و با کافئین بالا و طعم بسیار تلخش شناخته می‌شود. در حقیقت برخی از افراد قهوه‌ی روبوستا را به‌عنوان قهوه‌ای «ناخوشایند» می‌شناسند. اگر قیمت قهوه روبوستا هم با بودجه شما تناسبی نداشت و برایتان گران بود، مارک‌های بسیار متنوع‌ و ارزان‌تری در فروشگاه‌های قهوه‌فروشی موجود هستند که می‌توانید بر اساس سلیقه و بودجه‌تان، نوع مناسب آن را برای تهیه‌ی قهوه در خانه انتخاب کنید.

۴. قهوه‌ها را خودتان آسیاب کنید

آسیاب کردن قهوه

کارشناسان می گویند قهوه ۳۰ دقیقه پس از آسیاب ‌شدن شروع به از دست دادن عطر و طعم خود می‌کند. پس بهترین حالت برای استفاده از قهوه این است که آن را درست قبل از دم کردن، آسیاب کنید.

سایز آسیاب شدن و مدت زمان آسیاب شدن هم از اهمیت زیادی برخوردار است.اگر قهوه را خیلی درشت آسیاب کنید نتیجه‌اش یک قهوه کم طعم و ضعیف می‌شود. در مقابل اگر قهوه را خیلی ریز آسیاب کنید، طعم قهوه موقع دم کشیدن تلخ می‌شود. برای دستگاه‌ها‌ی قهوه ساز مناسب‌ترین شکل، قهوه‌ی آسیاب شده متوسط است.

این کار را می‌توانید با یک دستگاه آسیاب خانگی انجام دهید، اما به شرطی که زمان لازم برای استخراج سایز دلخواهتان را بدانید و دانه‌ها را زیادی آسیاب نکنید.

۵. برای تهیه قهوه از آب با کیفیت استفاده کنید

ریختن آب روی قهوه

مطمئنا هیچ چیز به اندازه‌ی آب شیر با طعم کلر نمی‌تواند طعم یک قهوه‌ی خوب را خراب کند. افرادی که به طعم قهوه‌شان اهمیت می‌دهند برای درست کردن قهوه از آب معدنی یا آب تصفیه شده توسط فیلترهای کربن‌ فعال استفاده می‌کنند. ضمنا به خاطر داشته باشید که استفاده از آب مقطر که فاقد املاح معدنی است، باعث تولید قهوه‌ای بی‌کیفیت و بد طعم می‌شود.

۶. از استفاده از فیلترهای بی‌کیفیت خودداری کنید

فیلتر مخصوص تهیه‌ی قهوه

بنا به گفته‌ی کارشناسان، استفاده از فیلترهای کاغذی کم کیفیت برای تهیه‌ی قهوه منجر به تولید قهوه‌ای بی‌کیفیت می‌شود. بهترین نوع فیلترهای کاغذی برای تهیه قهوه، «فیلتر‌های سفید شده با اکسیژن» و «فیلتر‌های فاقد دیوکسین» هستند. این مدل فیلتر‌ها، بخاطر عطر و طعم خوبی که در قهوه ایجاد می‌کنند معروف هستند. فیلتر‌های کم کیفیت باعث عبور ذرات ریز قهوه و ایجاد رسوب می‌شوند که کیفیت تهیه‌ی قهوه را به طرز محسوسی پایین می‌آورند.

۷. در مصرف قهوه صرفه‌جویی نکنید

قهوه در حال دم کشیدن

معیار استاندارد برای تهیه‌ی قهوه‌ی مناسب، ۲ قاشق غذاخوری پودر قهوه به ازای هر لیوان است یا حدود ۳ قاشق غذاخوری برای یک لیوان بزرگ. استفاده از روش‌هایی مثل قهوه‌ی کمتر و آب داغ‌تر و مدت زمان دم کشی بیشتر برای استحصال قهوه بیشتر از میزان پودر استفاده شده، فقط باعث ایجاد نوشیدنی‌هایی تلخ‌تر می‌شود.

۸. موقع تهیه‌ی قهوه مراقب حرارت باشید

قهوه داغ

آب بیش از حد گرم موجب آزاد شدن ترکیباتی در قهوه می‌شود که طعم تلخی به نوشیدنی شما می‌دهند. دمای مناسب آب برای تهیه‌ی قهوه بین ۹۰ تا ۹۳ درجه‌ی سانتی‌گراد است، یعنی ۴۰ تا ۴۵ ثانیه قبل از اینکه آب به جوش بیاید. اکثر قهوه‌ساز‌ها به طور خودکار دمای آب را روی همین میزان تنظیم می‌کنند. در ضمن بخاطر داشته باشید که وقتی قهوه دم کشید و آماده شد، فقط برای مدت زمان کمی طعم و عطر خوب خود را حفظ می‌کند. گرم کردن مجدد قهوه و نگه‌داشتن قهوه در گرم‌کن قهوه‌ساز، هر دو موجب از بین رفتن عطر و طعم قهوه و تلخ شدن آن می‌شوند.

۹. وسایل تهیه‌ی قهوه را تمیز نگه دارید

برای از بین بردن تجمع روغن، هر چند هفته یکبار ظروف استفاده شده برای تهیه‌ی قهوه و آسیاب خود را تمیز‌کنید. علاوه بر این با یک محلول قوی آب و سرکه مخزن و لوله‌های دستگاه قهوه‌ساز خود را تمیز کنید تا رسوبات معدنی پاک شوند. انجام این کارها به افزایش کیفیت طعم و عطر قهوه شما کمک شایانی می‌کند.

منابع: Eating Well, Ready set eat

علی

https://educationplasma.ir

چند سالی است که در رسانه‌های مختلف در زمینه‌ی سینما و فناوری فعالیت حرفه ای دارم . به بازی و عکاسی هم علاقه زیادی دارم , دانشجوی حقوق و اندکی طراح

0 دیدگاه

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *